Tiedonkulun parantaminen kunnassamme hyvinvointialueen asioissa

Torstai 5.1.2023 klo 12.43 - Antton Hägglund


Mäntsälän Keskustan valtuustoryhmä esitti seuraavan valtuustoaloitteen valtuuston kokouksessa 12.12.2022:

TIEDONKULUN PARANTAMINEN KUNNASSAMME HYVINVOINTIALUEEN ASIOISSA

Elämme tänä päivänä voimakkaasti kehittyvässä ja muuttuvassa tietoyhteiskunnassa, jossa tiedon saannilla on entistäkin tärkeämpi merkitys yksittäiselle kuntalaiselle, yhteisölle kuin kunnan hallinnollekin.

Nyt erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden siirryttyä entistäkin kauemmaksi päätöksenteon osalta, kun hyvinvointialue aloittaa virllisesti toimintansa 1.1.2023, on pelkona, että päätöksenteko ja yksittäisen kunnan mahdollisuus vaikuttaa siihen loittonee entisestään.

Vaikka kuntamme tiedotus on parantunut kuntalaisten osallistamisen ja vastavuoroisen kuulemisen osalta, kun eri hallintokuntien viranhaltijat ovat kuntalaisia kylillä tavanneet, niin erityisesti sote-palveluiden osalta on suunnitelmista ja niiden toteutumisista saanut lukea, kuinka Keusoten viestintä ei ole vastannut kuntalaisten tiedon tarpeisiin riittävästi. Se on herättänyt epävarmuutta erityisesti lähipalveluiden toimimisen ja saamisen osilta.

Jotta tiedon kulkua voitaisiin parantaa kunnassa ja kuntalaisille ja saada ajantasainen tieto sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuudesta ja toimivuudesta, esitämme, että kunnassamme otetaan käyttöön hyvinvointialueen valtuutettujen kysely- ja keskustelutunti, jossa kunnanvaltuutetut voisivat kysyä ajantasaisista ja tulevista sosiaali- ja terveyspalveluiden suunnitelmista alueensa hyvinvointialueen valtuutetuilta sekä virkahenkilöiltä.

Tilaisuus olisi osa julkista valtuuston esityslistaa 1-2 kertaa talousarviovuonna. Tilaisuus olisi julkinen kuntalaisille striimattava osa muuta valtuuston kokousta. Näin mahdollistettaisiin ajantasaisen tiedon kulku myös kuntalaisille ja se antaisi mahdollisuuden yhteiseen keskustelulun myös niille hyvinvointialueen kuntamme päättäjille, jotka eivät ole kunnanvaltuutettuja.

Yhteistyöterveisin,

Keskustan valtuustoryhmän puolesta

Antton Hägglund

sekä aloitteen allekirjoittaneet 37 valtuuston jäsentä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini