SIVISTYSTÄ KOKO SUOMEEN

Sunnuntai 31.3.2019 klo 17.40 - Matti Ahonen


Luottamus on Suomen hyvinvoinnin ja menestyksen vahva perusta. Toivo, tulevaisuuden usko ja yhteistyö ovat luottamuksen yhteiskunnassa vahvempia kuin pelko, epäluulo ja vastakkain asettelu.

Sivistys on jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä. Pidetään huolta, että kaikilla on siihen mahdollisuus varallisuudesta riippumatta. Tavoitelkaamme sivistykseen ja elinikäiseen oppimiseen nojaavaa yhteiskuntaa, jossa suomalaisuus on sovinnon hakemista. Valta politiikassa ja työmarkkinoilla on suurin vastuu yhteiskunnan kehityksestä. Eduskunnassa on puolustettava etenkin heitä, joiden ääni uhkaa hukkua vahvempien äänten alle.

Suomen pitää olla maa, jossa ihmiset puhuvat toisille kauniisti. Meidän on uudistuttava ja uudistettava jatkuvasti. Jo yksin ilmaston muutoksen torjuminen vaatii ripeitä toimia. Suomen pitää olla yhteiskunta, johon kannattaa perustaa perhe ja jossa on turvallista asua ja vanheta. Koko Suomen alueet erilaistuvat, mutta ne eivät saa eriarvoistua. Kaikkialla Suomessa on voitava asua niin halutessaan, tehdä työtä ja yrittää. Ihmisten peruspalvelut ja turvallisuus pitää taata asuinpaikasta riippumatta.

Suomen pitää olla aina maa, jossa luonto, yhteiskunta ja talous jätetään paremmassa kunnossa jälkipolville. Edellä halusin kuvata Keskustan eräitä Suomen Arvoisia Tekoja, jotka ovat yleviä, mutta eivät poista meiltä velvollisuutta pyrkiä toteuttamaan niitä.


Kommentit

25.4.2019 13.13  Mäkinen

"Otsikko": Suomen pitää olla aina maa, jossa luonto, yhteiskunta ja talous jätetään paremmassa kunnossa jälkipolville= Miten tätä voisi toteuttaa Mäntsälässä.

Kiitokset alkuperäisen tekstin hyville linjoille.

Koulutus ja sivistyspuolen osalta Mäntsälässä on satsattu huomattavasti. Se jos mikä on arvokasta. Nuoriso saa eväitä elämälle ja toivottavasti kunta jossain vaiheessa saa heistä pysyviä asukkaita.= Jatkuvuutta ja hyvässä kunnossa oleva kunta tätä kautta.

KUNTAKESKUKSEN "LOOK KUNTOON".


Kunnan vetovoimaisuus onkin "pitkässä juoksussa " asia, joka vaikuttaa siihen , että kuinka paljon tänne tulee ja täältä lähtee populaa.

Toivottavaa olisi, että kunnan keskustaajaman kehittäminen saisi konkretiaa. Tästä riippuu mm. firmojen ja yritysten mahdollisuus sekä niihin liittyvä asiakasvirta.

Kulkeminen, julkinen liikenne(sen kehittäminen> pysäkkiverkosto, joidenkin katujen rakentaminen ja nykyisten selkiyttäminen mm. Vanhan Lahdentien kunnan vastuulle ottaminen Hyvinkääntien risteyksestä > Riihenmäentien luo= Ovat tekijöitä , joilla on merkitystä kaavoitukseen ja maisemointiin sekä kiinteistöjen rakentamiseen.


Jotta nykyinen kuntapäättäjien ja Mäntsälän porukka antaa tulevaisuudelle "välineitä ja parempaa tuottavuutta on nyt investoitava edellä olleisiin.


Erittäin monella alueella, joka haluaa menestyä t. olla tuottava ja viihtyisä on nuo tekijät tiedostettu. Järvenpää ja keski-uusimaa lähimpänä olevia. >Jengiä tulee.


Sillä on merkitystä"miltä inframme näyttää".


Maksaa sekin, että porukkaa valuu muualle. Täältä on n 60 km Helsinkiin Ei voi olla huono sijainti. Kyllä näillä sijainneilla täytyy löytyä vetovoimaa ja ideoita.


Valoisaa kesää odotellessa.

Mäkinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini