SIVISTYSTÄ KOKO SUOMEEN

Sunnuntai 31.3.2019 klo 17:40 - Matti Ahonen


Luottamus on Suomen hyvinvoinnin ja menestyksen vahva perusta. Toivo, tulevaisuuden usko ja yhteistyö ovat luottamuksen yhteiskunnassa vahvempia kuin pelko, epäluulo ja vastakkain asettelu.

Sivistys on jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä. Pidetään huolta, että kaikilla on siihen mahdollisuus varallisuudesta riippumatta. Tavoitelkaamme sivistykseen ja elinikäiseen oppimiseen nojaavaa yhteiskuntaa, jossa suomalaisuus on sovinnon hakemista. Valta politiikassa ja työmarkkinoilla on suurin vastuu yhteiskunnan kehityksestä. Eduskunnassa on puolustettava etenkin heitä, joiden ääni uhkaa hukkua vahvempien äänten alle.

Suomen pitää olla maa, jossa ihmiset puhuvat toisille kauniisti. Meidän on uudistuttava ja uudistettava jatkuvasti. Jo yksin ilmaston muutoksen torjuminen vaatii ripeitä toimia. Suomen pitää olla yhteiskunta, johon kannattaa perustaa perhe ja jossa on turvallista asua ja vanheta. Koko Suomen alueet erilaistuvat, mutta ne eivät saa eriarvoistua. Kaikkialla Suomessa on voitava asua niin halutessaan, tehdä työtä ja yrittää. Ihmisten peruspalvelut ja turvallisuus pitää taata asuinpaikasta riippumatta.

Suomen pitää olla aina maa, jossa luonto, yhteiskunta ja talous jätetään paremmassa kunnossa jälkipolville. Edellä halusin kuvata Keskustan eräitä Suomen Arvoisia Tekoja, jotka ovat yleviä, mutta eivät poista meiltä velvollisuutta pyrkiä toteuttamaan niitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini