Sote- ja pelastuspalvelut lähipalveluina

Lauantai 8.1.2022 klo 8.25 - Antton Hägglund


Sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustointa koskevan uudistuksen tavoitteena on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palvelut, parantaa turvallisuutta, palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti, vastata yhteiskunnallisten muutosten mukaan tuomiin haasteisiin ja hillitä kustannusten kasvua.

Siinä se on sanottuna kaikki mitä tulevalle hyvinvointialueemme 23.1.2022 valittava ja 1.3.2022 työnsä aloittava hyvinvointialueen valtuusto vastuulleen saa.

Kaiken uudistuksen taustalla tulee olla myös aukoton, eduskunnan hyväksymä lainsäädäntö, jolla turvataan ihmiselle hänen tarvitsemansa apu.

Lähdemme siitä, että eduskunta lopullisesti siunaa lait ja varmistaa rahoituspohjan hyvinvointialueille, jolla turvataan kansalaisille yhdenvertaiset, laadukkaat sote- ja pelastustoimen palvelut. Silloin ei tarvitse erikseen enää perustella lähipalveluiden olemassaoloa kuntalaisille, vaan ihmiset voivat luottaa peruspalveluiden saatavuuteen ja toimimiseen uudistuksen tavoitteiden mukaisesti.

Faktaa vai fiktiota, sitä kannattaa puntaroida, kun aluevaalitkin ovat lähellä.  Äänestämällä voi parhaiten ottaa kantaa ja vastuuttaa näin tulevat päättäjät.

Antton Hägglund

erikoissairaanhoitaja, eläkkeellä

Keusoten valtuutettu, Hyte-lautakunnan vpj.

aluevaaliehdokas 324 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Mäntsälä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini