USKO MUUTOKSEEN!

Tiistai 25.9.2018 klo 20.05 - Matti Ahonen


Usko muutokseen!

Minulle on julkisesti sanottu, että Suomenmaan netti-osastolla 13.8. ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -kirjoituksessani ei huomioitu osinkotuottojen jakautumista sekä koko kirjoitus oli utopiaa pilvilinnoista. Onneksi nykyään jo useampi puolue ja vastuullisissa yhteiskunnan johtopaikoilla olevat henkilöt tietävät, että lähitulevaisuudessa yhteiskunnan muuttuessa yhä kiihtyvällä vauhdilla, todella vaikeita päätöksiä on tehtävä. Näistä yksi on valtion tulorahoituksen lisääminen taloudellisen toiminnan avulla. Osinkotulojen jakautuminen ei muutu valtion tarpeesta lisätä tulorahoitusta, vaan osinkotulojen jakautumiset riippuvat suhdanteista, yrityksien menestyksistä, salkun sisällöstä sekä salkun hoitajan taitavuudesta.

Tänä päivänä yritys ostaa täysin automaattisen koneen tuotantoonsa. Tämä kone korvaa kymmenen henkilön työpanosten kustannukset, joista kolme henkilöä saa työtä koneen huollossa ja asennuksissa. Yritys saa seitsemän henkilön työpanoksien kustannukset hyödykseen, koska näitä ihmisiä ei enää tarvita. Tämän lisäksi yritys saa vähentää poistona huomattavan summan verotuksessa ko. koneen ostoarvosta.

Eduskunnan tulee säätää laki, että kuvatun seitsemän hengen työpanoksien kustannussäästöistä 1-2 hengen osuus siirretään valtiolle korvauksena automaation tuomasta hyödystä. Edellä kuvattu laki ei todellakaan vaadi väkivaltaista toimintaa niinkuin on julkisesti väitetty lain voimaan saamiseksi. Riittää, kun muutetaan perustuslakia enintään kahdessa seuraavassa hallituskaudessa, jolloin laki astuu voimaan.

Ehkä me suomalaiset tarvitsemme edellä väitettyä ”utopistista” lain uudistusta. Uskonpa, että enemmistö lukijoista ei pidä ajatusta ”pilvilinnana”, vaan tarpeellisena uudistuksena. Siis luottakaamme omaan eduskuntaamme, huolimatta edessämme olevista vaikeista vaaleista. Ennenkin on tehty mahdottomia sopimuksia yhteisvoimin, positiivisin ajatuksin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini