Häirikkö

Maanantai 12.2.2018 klo 21:35 - Matti Ahonen


HÄIRIKKÖ ?

Lehtikirjoituksissa on väitetty, että Paavo Väyrynen on piikki Keskustan lihassa. Asiassa on jonkin verran perää. Vaikeaksi tämän tekee Paavon kaksilla raiteilla ajaminen, kun Keskustalla on selkeä päärata. Paavon väitteet, etteivät Suomi ja Keskusta ole enää Kekkosen ja Paasikiven linjoilla, vaan oikeistolaistunut valtio ja puolue, joka on menossa Natoon kovaa vauhtia.

Menneisyyden haamut

On valitettavaa, ettei Paavo tajua sitä, että Kekkonen hivutti Suomea koko ajan kohti länttä. Kekkonen kutsui tänne kaikki sen aikaiset silmäätekevät valtion päämiehet, jotka allekirjoittivat mm. ihmisoikeuksia kunnioittavan julistuksen muiden rauhaa edistävien asiakirjojen lisäksi. Suomen tilanne oli täysin toisenlainen kuin nykyisen Suomen. Silloin pyrittiin olemaan puolueeton voidaksemme pitää yllä omaa yhteiskuntajärjetystämme. Tosiasiassa Suomi oli tuolloin Neuvostoliiton etupiiriä, myöskin lännessä ajateltiin ja koettiin näin.

Romahdus

Kun Neuvostoliitto romahti, avautui Suomelle lyhyessä ajassa mahdollisuus liittyä kokonaan läntiseen Eurooppaan. Tämän seurauksena Suomi ei tosiasiassa ole enää puolueeton valtio, niin kuin Kekkosen aikaan pyrittiin olemaan. Suomi kuuluu läntisten demokratioiden joukkoon ja on sotilaallisesti liittoutumaton. Tämän kehityksen seurauksena ovat luonnollisesti markkinatalouden keinot ja arvot lisääntyneet. Suomi ei kuitenkaan ole oikeistolaistunut, varsinkaan kun sitä verrataan muihin läntisiin valtioihin. Tosiasissa Suomessa tehdään hyvin keskustalaista politiikkaa, jossa työmarkkinajärjestöt ja oppositio ovat hyvin voimakkaita.

Puolulekokous

Paavo Väyrynen ei suostu tai halua tulla nykyaikaan ja hyväksyä Suomen nykyistä asemaa. On tosiasia, että Suomi ja Keskusta eivät voi toimia enää kuten 60-70-luvulla. Paavo on ilmoittanut eroavansa Keskustasta, jos häntä ei valita puolueen puheenjohtajaksi Sotkamon puoluekokoukuksessa. Koska hän on näin ilmoittanut ja täten kiristää puoluetta, vaadittakoon Paavo Väyryseltä kirjallinen sitoumus eroamisestaan, jos hän ei tule valituksi. Tämä sitoumus pitää allekirjottaa ennen vaalia.

Matti Ahonen

Mäntsälä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini