Miksi Matti Vanhanen presidentiksi

Maanantai 22.1.2018 klo 21:26 - Tapio Havula


Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä 28.1. lähenee. Puhutaan, että vaali on jo ratkennut. Vaali ratkeaa kuitenkin vasta sitten, kun äänet on laskettu.

Maailma on muuttunut paljon menneenä kuutena vuotena, minkä nykyinen presidentti on ollut virassa. Presidentiltä vaaditaan entistä enemmän ulkopolitiikan osaamista, kokemusta ja näkemystä ympäröivästä maailmasta.

Matti on pitkään ollut ulkopolitiikan ytimessä vaativien tehtävien myötä, joita hänellä on ollut kannettavanaan menneiden vuosien varrella. Osaamista kyllä löytyy, eikä kai sitä kukaan kielläkkään. Hän on pystynyt selväsanaisella esiintymisellään avaamaan myös kiperiä kysymyksiä.

Paljon keskustelua herättäneestä Nato-linjauksesta on Matilla selvä kanta, että nykyinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on hyvä, eikä siihen kuulu Nato-jäsenyys.

Presidentin rooli ei kuitenkaan ole pelkästään ulkopolitiikkaa. Presidentti on myös arvojohtaja ja ”unilukkari”, jonka ajatuksilla ja sanoilla on aina iso painoarvo.

Menneenä kuutena vuotena kansakunnan eheys ja yksituumaisuus ei ole vahvistunut. Eriarvoisuus on kasvanut ja jakolinjoja on syntynyt. On tullut vastakkainasettelua esimerkiksi kaupunkien ja maaseudun välillä. Ääripäät ovat nostaneet päätään monessa asiassa. Keskittäminen on lisääntynyt.

Tarvitaan tasapainottavaa presidenttiä. Turvallinen, menestyvä ja hyvinvoipa Suomi rakentuu koko Suomen ja kaikkien suomalaisten voimin.

Keskustan historiallinen rooli on ollut sovinnon rakentajan rooli. Tätä tehtävää on Matti oikea ihminen viemään eteenpäin. Matin arvomaailmassa tärkeitä ovat tasa-arvo, keskinäinen kunnioitus, ahkeruus, ylisukupolvisuus, kohtuullisuus ja eteenpäin pyrkivä mieli.

Matin arvoissa on paljon asioita, jotka me Mäntsälässä voimme allekirjoittaa yhtenä Helsingin seudun kehyskuntana Nurmijärven kanssa.

Maailma tarvitsee lisää vakautta ja Suomi lisää yhtenäisyyttä. Matti Vanhanen pystyy rakentamaan molempia, siksi kannatan häntä Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Tapio Havula

Keskustan Mäntsälän kunnallisjärjestön puheenjohtaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini