Sinikka Ekonen

psykologi

Mäntsälän kirkonkylältä

Sinikka_Ekonen_kehyksella.jpg

Olen ollut mukana politiikassa luottamusmiehenä kolme valtuustokautta. Pisin kokemukseni on Mustijoen perusturvalautakunnasta, jossa ehdin olla mukana ensin varajäsenenä ja sitten varsinaisena jäsenenä kaksi kautta. Näiden vuosien aikana pääsin tutustumaan laaja-alaisesti terveys- ja sosiaalipuolen kysymyksiin. Kolmannen kauden toimin hyvinvointilautakunnan jäsenenä.

Kunnan luottamustehtävien lisäksi toimin Suomen Keskustan erilaisissa järjestötehtävissä. Tärkeimmät tehtäväni ovat olleet Mäntsälän Keskustanaisten ja Uudenmaan piirin Keskustanaisten puheenjohtajuudet sekä Keskustan puoluevaltuuston jäsenyys. Politiikan ja opiskelujen lisäksi olen kiinnostunut yleisesti ajankohtaisten asioiden seuraamisesta, lukemisesta ja kirjoittamisesta. Lukupiiriin osallistuminen on onnistunut korona-aikana hienosti myös etänä.

Työurani olen tehnyt psykologina lasten, nuorten ja perheiden parissa. Tällä hetkellä työskentelen koulupsykologina ja tätä ennen olen ollut pitkään perheneuvolapsykologina ja lastenpsykiatrian perheosaston psykologina. Kaikki lasten ja nuorten elämään liittyvät haasteet ovat minulle tuttuja. Työni ohella opiskelen aikuisten ryhmäpsykoterapeutiksi. Toivoisin, että tuleva hyvinvointialue panostaa jatkossa ennaltaehkäisevään työhön ja perheiden arjessa tapahtuvaan työskentelyyn sen sijaan, että asioiden selvittely vaatii erityistason selvittelyä ja hoitoa.

 Aluevaaleissa tärkeimmät tavoitteeni ovat

1) Lääkäripalveluihin pääsemisen tulee olla helppoa ja asiakkaalle pitää tulla kuulluksi tulemisen kokemus.

2) Palveluiden tulee säilyä lähipalveluina.

3) Hyvinvointialueen hallinnolla tulee olla rohkeutta kehittää uusia palveluja ja toimintamalleja.